14 Ağustos 2015 Cuma

Güney Afrika

GÜNEY KIYILARININ SON NOKTASI : GÜNEY AFRİKA

Afrika deyince akla uçsuz bucaksız çöller ve vahşi yaşam geliyorsa da Güney Afrika tüm bunların tersine bir resim çiziyor. Bembeyaz kumsallar, yeşilin her tonunu barındıran dağları, uçsuz bucaksız sevimli plajlar… Safari turlarının gizemiyle tam bir Afrikalı, büyük kentleriyle Avrupalı…. Mandelası ile tarihi, elmasıyla dünya mücevher piyasasını selamlıyor!
Cape Town Sahili
Afrika kıtasının en sonu olarak bildiğimiz Güney Afrika Cumhuriyeti bir sonra ki gezi durağımız oluyor. Burası Hint ve Atlas okyanusunun kadim dostu, mavi ve yeşilin birbiriyle barışık olarak yaşadığı tropikal bir iklimin en nadide örneklerinden biri olarak göze çarpıyor.
Güney Afrika Cumhuriyeti için büyük öneme sahip Oranj ve Limpopo nehirleri sayesinde görkemli topraklar hayat bulmaktadır. Güney Afrika Cumhuriyeti; güney kıyılarında ki tipik Akdeniz bitkileri, kuzeybatısında bulunan çöl bitkileri, yağmurun bol olduğu kuzeydoğu şeridinde bulunan muson ormanları ve iç bölgelerde yer alan bozkırları ile zihinlerimizde yer eden alışılmış Afrika ülkesi portresinin çok dışında bir görüntü sunmaktadır.
Cape Town ve Johannesburg ile dünya da adından sıkça söz ettiren Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti aslında Pretoria’dır.  Ancak, turistlerin doğal güzellikleri, kültürel hayatı ve samimi yaşam tarzını tercih etmeleri sebebiyle Cape Town güney burnunun parlayan yıldızı olarak ön plana çıkmaktadır. Eğer ki Güney Afrika’yı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız ülkemizde kış mevsimi hüküm sürerken gitmeniz sizler açısından inanılmaz bir deneyim olacaktır. Çünkü ülkemizde kış yaşanırken sizler Güney Afrika’nın rengarenk plajlarında denize girebilir veya tertemiz doğasında yürüyüşe çıkabilmenin keyfini sürebilirsiniz. Emin olun atacağınız bu adım, sizlere tarifi olmayan bir rahatlamayı beraberinde sunacaktır.
Masa Dağı
Tarım ve madencilik ile geçimini sağlayan Güney Afrika’nın gizli bir ticaret kozu daha vardır. Şarap… Evet yanlış okumadınız! Stellenbosch’un tertemiz havası ve florasının üzüm bağlarına verdiği, kendine has aromasıyla lezzetine doyum olmayan şaraplar üretilmektedir. Burası geniş bağlarla kaplı bir ülke. Bağların çoğunu gezmek hatta biraz dinlenmek için oturup şarap ekmek ve peynirden oluşan mini-piknikler yapmak da mümkün. Eğer Cape Town’da gezilecek yerler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz blog.gezenthi.com adresinden ulasabilirsiniz.

Ümit Burnu’na Doğru

Ümit Burnu
Güney Afrika’ya kadar gitmişken şehrin dünyaya açılan nadide kapılarından sadece bir tanesi olan Ümit Burnu’nu görmeden dönmek olmaz tabi ki. Aslında burası Güney Afrika kıtasının en güney ucu olarak biliniyor fakat işin gerçeği hiçte sanıldığı gibi değildir. Kıtanın en güney ucu Ümit Burnu’nun 160 km güneydoğusundaki Agulhas Burnu’dur. Çok zengin bir doğal yaşam alanına sahip olan Ümit Burnu, ağaçlık bölgelerden ziyade çiçekli bitkilerle donatılmış harika bir bölge. Güney Afrika seyahatinizin planını yaparken Ümit Burnu’na da yer ayırmanızı tavsiye ederiz.

Johannesburg’da Ne Yapılır?

Dünyanın elmas merkezi olarak bilinen Johannesburg’un zenginliği her haliyle belli olmakta. Güney Afrika’nın en kalabalık fakat en gelişmiş kenti olarak bilinmesiyle beraber kültürel ve sanatsal açıdan da gözle görülür fark yaratmaktadır. Gezilebilecek yüzlerce yeri olan Johannesburg’ta size başlıca önerilerimizden birkaç yer sunmak isterim: Krugger Milli Parkı, Hector Pieterson Müzesi, Central Business District, Nelson Mandela Meydanı, Gold Reef City Eğlence Parkı’nı Johannesburg seyahati planınızda ilk sıralara koymanızı tavsiye ederim. 
Krugger Milli Parkı’na ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çünkü burada yapacağınız safari deneyimi sizlere meditasyon gibi gelecektir. Dünyanın stresinden tamamen uzaklaşacağınız bu anlarda zihninizi tamamen doğaya adayacağınız garantisini verebilirim.

Yazı içerisinde paylaştığım linkte Cape Town’da gezilecek yerleri ve neler yiyebileceğinize dair konulara  da göz gezdirirseniz muhteşem Güney Afrika Turu’na hazırsınız demektir. Kemerlerinizi sıkıca bağlamayı unutmayın. Çünkü görkemli bir yolculuk sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder